السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بعض الافكار دي بعملها وحبيت افيدكم علي بستطتها
ابتكرت بعضها وبعضها من الناس الا حولي
اولا
ابداء مريلة المطبخ

مع غسيلك للمواعين طبعا هدومك بتغرق جدا وممكن يجيلك دور برد او تتعبي
طبعا للحفاظ ممكن تلبسي المريلة وطبعا منها الحلو والا مش حلو
ممكن تبطنيها ببلاستيك او تخيطي مريلتين مع بعض لمزيد من الحماية
ياعني الاولي بيكون شكلها حلو كده وفيها طبقة سفنح وف الاخر طبقه بلاستيك بسيطة تخيطي معاها مشمع لمزيد من الحماية
طيب ولو مبتحبيش تلبسي المرايل تعملي ايه
ببساطه البسي عباية خفيفة فوق ملابسك وتضعي فوطة عادية بين الملابس ومش هيوصلك اي بلل باذن الله مجربهاااااااا
ثانيا
وانتي بتتطبخي طبعا ممكن فكرة بسيطة فوطة صغيرة بايدك او ع كتفك تمسحي بيها ايديكي من بقايا الطعام ياعني لو بتحشي _بتدعكي شئ ع متغسلي ايدك _بدل ما تمسحي ف هدومك

ثالثا
صابونة
ممكن تضعي صابونة في المطبخ ع الحوض في الصبانة لان لاحظ انك لما تغسلي المواعين تبقي ريحة البريل والسلكة لازقة في ايدك وبعدها تيجي تتطبخي او تاكلي ومازالت بقايا البريل ف ايديك

وكمان بحط ف كل حته صابونة ده افضل من الاعتماد علي صابونة واحدة وخصوصا لو عدد افراد الاسرة كتير
رابعا
تصنيف القمامة
نعم مع ذاللك الحر صنفيها
حتي تتجنبي الحشرات
اولا
الطعام وبقايه لوحدهم ترميها اول باول للطيور او حتي لطيور الجيران
زي قشر الفواكه بقايا الارز العظام والجلود وغيرها
ثانيا
الورق والتراب مش مشكلة لانها لا تفسد ممكن تكوميها لاسبوع
طيب ولتسهيل العمليه
عندي كيسين صغيرين معلقاهم واحدة لبقايا الطعام والاخر للزبالة العادية
وبصنفها عند غسيل المواعين
خامسا
عندك عزومة او مواعين كتير اعمل ايه

تبدا تنظمي نفسك بسهولة
اولا تشيلي بقايا الطعام وتصنفيها كما ذكرت بالسابق
ثانيا كل صنف لوحده
الكبيات لوحدها او جنب بعضها والملاعق والاواني والاطباق
وطبعا نبدا بالاكواب الزجاجية والاطباق لانها مش هتاخد وقت وممكن تنكسر
وطبعا تسيبها تتصفي
وف البداية الشئ صعب الغسيل تنقعيه ف مياه ساخنه لسهولة ازالة البقع
بعض الافكار دي بعملها وحبيت افيدكم علي بستطتها
ابتكرت بعضها وبعضها من الناس الا حولي اولا
ابداء مريلة المطبخ

مع غسيلك للمواعين طبعا هدومك بتغرق جدا وممكن يجيلك دور برد او تتعبي
طبعا للحفاظ ممكن تلبسي المريلة وطبعا منها الحلو والا مش حلو
ممكن تبطنيها ببلاستيك او تخيطي مريلتين مع بعض لمزيد من الحماية
ياعني الاولي بيكون شكلها حلو كده وفيها طبقة سفنح وف الاخر طبقه بلاستيك بسيطة تخيطي معاها مشمع لمزيد من الحماية
طيب ولو مبتحبيش تلبسي المرايل تعملي ايه

ببساطه البسي عباية خفيفة فوق ملابسك وتضعي فوطة عادية بين الملابس ومش هيوصلك اي بلل باذن الله مجربهاااااااا
ثانيا
وانتي بتتطبخي طبعا ممكن فكرة بسيطة فوطة صغيرة بايدك او ع كتفك تمسحي بيها ايديكي من بقايا الطعام ياعني لو بتحشي _بتدعكي شئ ع متغسلي ايدك _بدل ما تمسحي ف هدومك


ثالثا
صابونة
ممكن تضعي صابونة في المطبخ ع الحوض في الصبانة لان لاحظ انك لما تغسلي المواعين تبقي ريحة البريل والسلكة لازقة في ايدك وبعدها تيجي تتطبخي او تاكلي ومازالت بقايا البريل ف ايديك

وكمان بحط ف كل حته صابونة ده افضل من الاعتماد علي صابونة واحدة وخصوصا لو عدد افراد الاسرة كتير
رابعا
تصنيف القمامة
نعم مع ذاللك الحر صنفيها
حتي تتجنبي الحشرات
اولا
الطعام وبقايه لوحدهم ترميها اول باول للطيور او حتي لطيور الجيران
زي قشر الفواكه بقايا الارز العظام والجلود وغيرها
ثانيا
الورق والتراب مش مشكلة لانها لا تفسد ممكن تكوميها لاسبوع
طيب ولتسهيل العمليه
عندي كيسين صغيرين معلقاهم واحدة لبقايا الطعام والاخر للزبالة العادية
وبصنفها عند غسيل المواعين
خامسا
عندك عزومة او مواعين كتير اعمل ايه

تبدا تنظمي نفسك بسهولة
اولا تشيلي بقايا الطعام وتصنفيها كما ذكرت بالسابق
ثانيا كل صنف لوحده
الكبيات لوحدها او جنب بعضها والملاعق والاواني والاطباق
وطبعا نبدا بالاكواب الزجاجية والاطباق لانها مش هتاخد وقت وممكن تنكسر
وطبعا تسيبها تتصفي
وف البداية الشئ صعب الغسيل تنقعيه ف مياه ساخنه لسهولة ازالة البقع
ارجو ان تعجبكم




0 التعليقات:
إرسال تعليق